Burger van portobello, aubergine, brie en rode ui. Deze Burger van portobello, aubergine, brie en rode ui is de lekkerste vegetarische burger ooit.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Barbecue, Hoofdgerechten, Lunch, Vegetarisch
Keuken Italiaans
- 1 rode ui
- 4 el rodewijnazijn
- 1 aubergine
- 2 grote portobello paddenstoelen
- olijfolie
- peper en zout
- 2 takjes tijm
- 80 gr brie, in dunne plakken
- 2 Italiaanse bollen
- 1 handvol baby spinazie
Saus
- 1 el Griekse yoghurt
- 1 el mayonaise
- 1/2 tl Sriracha
Verwijder de schil van de rode ui en snijd deze in dunne ringen. Doe de uiringen in een jampotje en giet de rodewijnazijn erbij. Schud goed en laat minimaal 1 uur marineren.
Spoel de aubergine schoon, dep hem droog en snijd zes dikke plakken hieruit.
Borstel de portobello's schoon. Giet wat olijfolie over de aubergine en portobello's en bestrooi ze met peper en zout.
Verhit een grillpan en grill hierin met de tijm de paddenstoelen en aubergineplakken ongeveer 10 minuten tot ze zacht zijn.
Snijd de broodjes doormidden, verwarm ze in een hete oven of rooster ze even in de grillpan.
Maak een dip door de yoghurt te mengen met de mayonaise en Sriracha. Breng op smaak met een beetje zout.
Smeer de yoghurtdip op de broodjes. Leg wat blaadjes spinazie, plakken brie en de aubergine op de onderste helften van de broodjes.
Leg hierop 1 portobello en verdeel dan wat uien erover. Leg dan de bovenste helft van het broodjes erop. Serveer direct.