Broodje sweet & sticky kipdijfilet. Heb je zin in een te lekker broodje met kip, maar dan eens deze zoete en pikante kipdijfilets.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Lunch
Keuken Amerikaans
- 4 Ciabatta broodjes
- 2 el arachideolie
- 4 el mayonaise
- 50 gr baby spinazie
- 1 bakje kiemgroente
Ingelegde ui
- 1 rode ui
- 70 ml appelciderazijn
- ½ tl zout
- ½ tl suiker
Kip
- 4 kipdijfilets
- 50 ml zoete chilisaus
- 50 ml sojasaus
- 1 teentje knoflook, geraspt
- 1 tl Sriracha
Verwarm de oven voor op 200 °C en bak de broodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de rode ui in dunne ringen en doe dit in een jampotje samen met de azijn, zout en suiker. Schud het potje goed door en laat even marineren.
Meng de zoete chilisaus, sojasaus, knoflook en Sriracha met elkaar in een mengbeker.
Sla de kipdijfilets plat tussen twee vellen plastic huishoudfolie.
Verhit de olie in een hapjespan en bak de kipdijfilets aan beide kanten goudbruin op hoog vuur.
Giet nu de saus erbij en laat de kip hierin garen op middelhoog vuur totdat de kip gaar is en de saus is ingedikt (in ongeveer 5-7 minuten).
Snijd de broodjes doormidden. Beleg de onderste helft van het broodje met de mayonaise, baby spinazie, kip met saus, ingelegde uien en de kiemgroente.
Leg de bovenste helft van het broodje erop en serveer direct.