Broodje pulled pork uit de oven. Bereid een gekruide varkensschouder urenlang in de oven en maak hiervan een lekker broodje pulled pork.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 3 uur uur
Totale tijd 3 uur uur 15 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Lunch
Keuken Amerikaans
- 1 kilo varkensschouder
- 1,5 dl tomatenketchup
- 1 dl appelciderazijn
- 1 dl runderbouillon
- 50 gr bruine basterdsuiker
- 1 el Franse mosterd
- 1 el Worcestershiresaus
- 4 tenen knoflook, geraspt
- 1 el gerookte paprikapoeder
- 5 takjes tijm
- 1 ui, gesnipperd
- 6 bruine pistoletjes
- 1 zakje rauwkost
Verwarm de oven voor op 140˚C.
Leg het vlees in de braadslee. Meng ketchup, azijn, bouillon, suiker, mosterd, worcestershire saus, knoflook, paprikapoeder en tijm. Ui erbij en giet het geheel over het vlees.
Dek af en bak in de oven in voor 3 uur. Haal dan de folie eraf en bak nog even een half uur in de oven. Het vlees moet zo gaar zijn, dat het uit elkaar valt.
Haal het vlees uit het stoofvocht en pluk het met twee vorken in draadjes. Kook het vocht in een pan in tot een dikke saus. Leg hierin het vlees en laat nog even opwarmen.
Serveer het vlees met saus op een broodje en doe er wat rauwkost bij.