Brassica Bowl. Dit is een kom vol koolsoorten zoals broccoli, boerenkool, spruitjes, witte kool en een avocado en eitje erbij.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Salades, Vegetarisch
Keuken Amerikaans
- 1 handvol kleine spruitjes
- 1 kleine stronk broccoli
- olijfolie
- 2 eieren
- 40 gr witte kool
- 40 gr babyboerenkool
Erbij
- 1 kleine avocado
- 2 el boerenkoolpesto*
- 1 lenteui, in dunne ringen
- 2 el geroosterde amandelen, gehakt
- 1 bakje tuinkers
Dressing
- 1 el appelciderazijn
- 3 el olijfolie
- 1 tl mosterd
- 1/2 tl chilivlokken
- zout
Verwarm de oven voor op 200˚C.
Maak de spruitjes schoon en snijd ze doormidden. Snijd de broccoli in kleine roosjes, schil de stronk en snijd deze in kleine blokjes.
Verdeel de spruitjes en broccoli op een ovenschaal, giet er een beetje olie over en schuif dit in de oven. Rooster de groenten ongeveer in 7-10 minuten.
Kook ondertussen de eieren, laat ze schrikken, pel ze en snijd ze doormidden.
Doe de ingrediënten voor de dressing in een jampotje en schud dit om te mengen.
Schil de avocado, verwijder de pit en snijd de helften in dunne plakken.
Snijd de witte kool in dunne reepjes en meng dit met de babyboerenkool in een grote kom.
Voeg hierbij de warme groenten uit de oven en hussel alles door elkaar.
Zet twee kommen klaar en lepel wat boerenkoolpesto op de bodem, smeer dit iets uit.
Verdeel het koolmengsel over de kommen. Leg in elke kom 2 ei- en avocadohelften.
Bestrooi met de lenteui, gehakte noten en wat tuinkers.
Serveer lauwwarm.