Ga terug
+ servings
Bramen mousse. Een heerlijke en luchtige mousse gemaakt van bramen. Serveer het in een mooie glazen schaal en zet dit op tafel en dan genieten maar!
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 4 uur 25 minuten
Gang Kerst, Nagerechten
Keuken Frans, Nederlands
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 4 blaadjes gelatine
  • 375 gr bramenpuree*
  • ½ citroen, sap ervan
  • 150 gr rietsuiker
  • 2-3 el Parfait d’Amour**
  • 2 eiwitten
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 150 ml slagroom
  • 100 gr slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 50 gr bramen

Instructies
 

  • Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.
  • Doe de bramenpuree, citroensap en suiker in een kookpan en breng dit aan de kook.
  • Kook net zo lang tot de suiker is opgelost.
  • Knijp de gelatineblaadjes goed uit en meng dit door het warme bramenmengsel. Schenk er een scheut likeur door. Giet in een bakje, laat afkoelen en zet dan in de koelkast.
  • Als het bramenmengsel begint op te stijven, klop je het eiwit met de vanillesuiker en slagroom (zonder suiker) stijf in aparte kommen.
  • Spatel nu voorzichtig de slagroom door het eiwit. Spatel nu beetje bij beetje het bijna opgesteven bramenmengsel door het eiwit/slagroommengsel.
  • Lepel dit in de serveerkom en zet het afgedekt in de koelkast om op te stijven.
  • Klop vlak voor het serveren de slagroom op met de vanillesuiker en lepel dit op de bramen mousse. Serveer met de bramen.