Ga terug
–+ servings
Black eyed bonen met palmkool. Dit stevige recept voor black eyed bonen met palmkool is zo lekker dat je het keer op keer wilt maken!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerechten, Makkelijke maaltijd, Vegetarisch
Keuken Indiaas
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 bosjes palmkool
  • 2 blikken (425 gr) black eyed bonen
  • 1 scheut (kokos)olie
  • 1 el garam masala
  • 400 ml groentebouillon*
  • peper en zout

Erbij

  • 4 el korianderpesto**

Instructies
 

  • Maak eerst de korianderpesto volgens het recept.
  • Snijd de ui in dunne halveringen en rasp de knoflook. Rits de palmkool van de stengels, snijd het in stukken, spoel het schoon en laat uitlekken. Giet de blikken black eyed bonen af.
  • Zet een grote (hapjes)pan met een scheut olie op het vuur en fruit hierin de ui en knoflook met de garam masala glazig.
  • Voeg de palmkool toe en bak dit even mee. Giet dan de bouillon erbij en breng aan de kook.
  • En doe dan de black eyed bonen erbij en laat de bouillon inkoken tot een dikke, soepachtige consistentie. Breng op smaak met peper en zout.
  • Schep in diepe borden of kommen en lepel de korianderpesto erover.