Ga terug
–+ servings
Bietjes salade met oesterzwammen. In deze heerlijke en bijzondere salade zitten oesterzwammen verwerkt die gemarineerd worden in een lekkere azijn.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Kerst, Lunch, Salades, Vegetarisch, Vegetarische hoofdgerechten, Voorgerechten
Keuken Nederlands
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 100 gr oesterzwammen
  • 2 el olijfolie
  • 5 el frambozenazijn*
  • 1 tl honing
  • 1 sjalot, in dunne ringen
  • 1 teentje knoflook, in dunne plakken
  • 2 gekookte bietjes
  • 1 zakje eikenbladsla
  • 75 gr frambozen
  • 2 el pompoenpitten

Dressing

  • 3 el olijfolie
  • 2 el azijn*
  • 1 el honing
  • peper en zout

Instructies
 

  • Borstel de oesterzwammen schoon en scheur de grote exemplaren in stukken. Bak ze samen met het sjalotje en knoflook in een bakpan in olie goudbruin.
  • Meng ondertussen in een schaal de azijn met de honing. Voeg dan de oesterzwammen, sjalot en knoflook toe en laat dit minimaal een half uur marineren.
  • Maak de salade op: Snijd de bietjes in parten of blokjes. Leg de sla over de borden en verdeel de bietjes, oesterzwammen met sjalot en knoflook hierop.
  • Leg wat frambozen ertussen en bestrooi met de pompoenpitten.
  • Dressing: Meng olijfolie met de azijn en honing, breng dit op smaak met peper en zout. Lepel dit over de salade. Serveer direct.