Bietjes salade met oesterzwammen. In deze heerlijke en bijzondere salade zitten oesterzwammen verwerkt die gemarineerd worden in een lekkere azijn.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 5 minuten min
Totale tijd 45 minuten min
Gang Kerst, Lunch, Salades, Vegetarisch, Vegetarische hoofdgerechten, Voorgerechten
Keuken Nederlands
- 100 gr oesterzwammen
- 2 el olijfolie
- 5 el frambozenazijn*
- 1 tl honing
- 1 sjalot, in dunne ringen
- 1 teentje knoflook, in dunne plakken
- 2 gekookte bietjes
- 1 zakje eikenbladsla
- 75 gr frambozen
- 2 el pompoenpitten
Dressing
- 3 el olijfolie
- 2 el azijn*
- 1 el honing
- peper en zout
Borstel de oesterzwammen schoon en scheur de grote exemplaren in stukken. Bak ze samen met het sjalotje en knoflook in een bakpan in olie goudbruin.
Meng ondertussen in een schaal de azijn met de honing. Voeg dan de oesterzwammen, sjalot en knoflook toe en laat dit minimaal een half uur marineren.
Maak de salade op: Snijd de bietjes in parten of blokjes. Leg de sla over de borden en verdeel de bietjes, oesterzwammen met sjalot en knoflook hierop.
Leg wat frambozen ertussen en bestrooi met de pompoenpitten.
Dressing: Meng olijfolie met de azijn en honing, breng dit op smaak met peper en zout. Lepel dit over de salade. Serveer direct.