Beluga linzen met regenboogwortel en zalm. Beluga linzen worden de kaviaar onder de linzen genoemd vanwege hun uiterlijk en de verfijnde smaak.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 30 minuten min
Totale tijd 40 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Salades, Vis
Keuken Midden Oosten
Linzen
- ½ tl korianderzaadjes, gekneusd
- ½ tl komijnzaadjes, gekneusd
- ½ tl mosterdzaadjes
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 250 gr beluga linzen
- 750 ml zoutarme kippenbouillon
Wortels
- 500 gr regenboogwortels
- 1 sinaasappel, rasp en sap ervan
- 1/2 tl komijnpoeder
- snufje zout
Erbij
- 4 gerookte zalmfilets
- 1 bosje koriander
- olijfolie
Verwarm in een kookpan de zaadjes tot ze beginnen ploppen.
Voeg dan de knoflook toe en laat dit ongeveer een minuutje zachtjes bakken.
Voeg dan de linzen en de bouillon toe, breng aan de kook. Laat de linzen ongeveer 20 minuten koken op laag vuur met een deksel op de pan. Giet ze af en breng dan op smaak met peper en zout.
Schil de wortels en snijd ze in dunne plakken met een dunschiller. Maak een marinade voor de wortels door de rasp en het sap van de sinaasappel te mengen met komijnpoeder.
Leg de wortelrepen hierin en laat ze hierin zolang marineren tot je de linzen kunt afgieten.
Leg de zalmfilet op het bord en hierbij de wortelrepen. Lepel de zwarte linzen erover en garneer met korianderblaadjes.
Meng de overgebleven marinade met olijfolie en giet dit over de salade.