Bavette met tomaten maïssalsa. Een heerlijke bereiding van dit stuk vlees met daarbij een lekkere pittige salsa, je waant je in Mexico.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Hoofdgerechten
Keuken Mexicaans
- 1 bavette (400 gr)
- 2 el olijfolie
- 2 el Picadillo kruidenmix
- zout
Salsa
- ½ rode ui
- ½ limoen, sap ervan
- ¼ tl zout
- 1 blikje (300 gr) maïskorrels
- ½ jalapeño peper
- 5 tomaten
- 4 takken koriander
- 2 el olijfolie
Haal de bavette uit de koelkast een laat minimaal een half uur op kamertemperatuur komen.
Salsa: Snijd de ui in dunne ringen en doe dit in een schaal. Knijp de limoen erboven en bestrooi met zout. Laat even trekken.
Giet de maïskorrels af in een zeef. Verwijder de zaadlijsten van de jalapeño peper en snijd deze fijn. Snijd de tomaten in kleine blokjes. Doe dit alles bij de rode ui in de schaal.
Hak de korianderblaadjes grof en doe dit ook in de schaal samen met de olijfolie. Meng alles door elkaar en zet even apart.
Smeer de bavette in met olijfolie en bestrooi dan met de kruidenmix en zout.
Verhit een bakpan met dikke bodem op hoog vuur.
Grill hierin de bavette ongeveer 4 minuten per kant goudbruin. Haal de steak dan uit de pan en laat nog 10 minuten rusten onder een vel aluminiumfolie.
Snijd dan de steak in dunne plakken, dwars op de draad.
Serveer de bavette met de tomaten maïssalsa.