Bavette met groene kruiden tahinsaus. Bavette is een prachtige steak die je eens geprobeerd moet hebben. Rooster hem snel op een hete grill en smullen maar.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Barbecue, Hoofdgerechten, Makkelijke maaltijd
Keuken Nederlands
- 500 gr bavette
- peper en zout
- olijfolie
Saus
- 15 gr basilicum
- 15 gr koriander
- 2 knoflookteentjes
- 150 ml tahin (sesampasta)
- 1/2 tl komijnpoeder
- 2 el citroensap
- peper en zout
Haal de steak een uur voordat je het gaat bereiden uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Saus: Doe de groene kruiden en knoflook in een keukenmachine en hak dit fijn. Voeg dan de tahin, komijnpoeder en citroensap erbij en mix tot een gladde saus.
Als de saus te dik lijkt doe er dan wat water bij om dunner te maken. Breng op smaak met peper en zout.
Steak grillen: zet een grillpan of bakpan op hoog vuur en laat dit loeiend heet worden. Doe er dan een beetje olijfolie in en bestrooi de steak met peper en zout.
Leg de steak in de pan en laat per kant ongeveer 3 minuten grillen op hoog vuur. Haal de steak uit de pan en leg het op een snijplank.
Leg er twee vellen aluminiumfolie op om warm te houden. Na ongeveer 10 minuten kan je het vlees op de draad (dus niet met de draad mee) in dunne plakken snijden.
Serveer met de saus, gebakken aardappeltjes en een groene salade.