Ga terug
+ servings
Baba ganoush. Baba Ganoush is een dip gemaakt van geroosterde aubergine uit het Midden-Oosten. Maak het eens zelf, het is helemaal niet moeilijk.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Barbecue, Bijgerechten, Sauzen/Dips, Tapas/Hapjes/Snacks
Keuken Midden Oosten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 grote aubergines
  • 1 teentje knoflook, geraspt
  • 50 gr tahin (sesampasta)
  • 2 el Griekse yoghurt
  • 1 el citroensap
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • 1/2 tl gerookte paprikapoeder
  • peper en zout
  • olijfolie
  • 1 el za'atar kruiden

Instructies
 

  • Zet de oven aan op de grillstand en 200˚C.
  • Spoel de aubergines schoon, droog ze en prik rondom gaatjes in de aubergines.
  • Leg ze op een ovenplaat en schuif ze in de oven vlak onder de grill.
  • Grill ze rondom, de schil moet 'zwart geblakerd' zijn. Zet de grill uit en laat de aubergines nog ongeveer 30 minuten in de oven liggen zodat ze verder kunnen garen.
  • Haal de aubergines uit de oven en laat ze iets afkoelen. Snijd ze doormidden en lepel het vruchtvlees eruit. Hak het vruchtvlees fijn en doe het in een schaaltje.
  • Meng het met de knoflook, tahin, yoghurt citroensap en de kruiden.
  • Schenk er een beetje olijfolie over en bestrooi het met specerijen en verse kruiden.