Baba ganoush. Baba Ganoush is een dip gemaakt van geroosterde aubergine uit het Midden-Oosten. Maak het eens zelf, het is helemaal niet moeilijk.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 1 uur uur
Gang Barbecue, Bijgerechten, Sauzen/Dips, Tapas/Hapjes/Snacks
Keuken Midden Oosten
- 2 grote aubergines
- 1 teentje knoflook, geraspt
- 50 gr tahin (sesampasta)
- 2 el Griekse yoghurt
- 1 el citroensap
- 1/2 tl komijnpoeder
- 1/2 tl gerookte paprikapoeder
- peper en zout
- olijfolie
- 1 el za'atar kruiden
Zet de oven aan op de grillstand en 200˚C.
Spoel de aubergines schoon, droog ze en prik rondom gaatjes in de aubergines.
Leg ze op een ovenplaat en schuif ze in de oven vlak onder de grill.
Grill ze rondom, de schil moet 'zwart geblakerd' zijn. Zet de grill uit en laat de aubergines nog ongeveer 30 minuten in de oven liggen zodat ze verder kunnen garen.
Haal de aubergines uit de oven en laat ze iets afkoelen. Snijd ze doormidden en lepel het vruchtvlees eruit. Hak het vruchtvlees fijn en doe het in een schaaltje.
Meng het met de knoflook, tahin, yoghurt citroensap en de kruiden.
Schenk er een beetje olijfolie over en bestrooi het met specerijen en verse kruiden.