Aziatische kipstukjes met rijst en sugar snaps. Een pittig en makkelijk doordeweeks gerecht is deze Aziatische kipstukjes met rijst en sugar snaps.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 17 minuten min
Totale tijd 22 minuten min
Gang Hoofdgerechten
Keuken Aziatisch
- 600 gr kipfilet
- 2 el aardappelzetmeel
- zonnebloemolie
- 25 ml sojasaus
- 25 ml honing
- 3 el rijstwijnazijn
- 1 tl Sriracha
- 2 teentjes knoflook
- 1 el geraspte gember
- 500 gr sugar snaps
- 350 gr gekookte rijst
Snijd de kipfilet in blokjes en wentel dit door de aardappelzetmeel.
Verhit een wokpan met 3 eetlepels zonnebloemolie en roerbak hierin de kipstukjes.
Meng ondertussen de sojasaus, honing, rijstwijnazijn, Sriracha, knoflook en gember met elkaar in een schaaltje. Doe dit in de wok bij de kipstukjes en laat op hoog vuur inkoken tot de kip gaar is.
Maak ondertussen de sugar snaps schoon en kook ze ongeveer 3-4 minuten in kokend water, giet ze dan af.
Serveer de kipstukjes met de sugar snaps en gekookte rijst.