Ga terug
–+ servings
Aspergesoldaatjes met zachtgekookt ei. Deze aspergesoldaatjes met zachtgekookt ei is heerlijk als voorgerecht voor een speciaal etentje.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Lunch, Ontbijt, Voorgerechten
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 20 groene asperges
  • 20 plakken pancetta of ontbijtspek
  • 4 grote eieren

Instructies
 

  • Zet de gril van de oven aan. Breek de harde onderkanten van de asperges af.
  • Wikkel de pancetta strak om de asperges heen. Leg ze op een bakplaat, beetje peper en zout erover en gril ze ongeveer 12-15 minuten tot de pancetta krokant is.
  • Kook de eieren ongeveer 4-5 minuten (je wilt een zachtgekookte eieren hebben). Haal ze uit de pan, snijd het kopje eraf.
  • Serveer direct en dip de warme aspergesoldaatjes in het zachte eigeel.