Ga terug
–+ servings
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 2

Ingrediënten
  

  • 100 gr morieljes
  • 1 sjalot
  • 300 gr groene asperges
  • olijfolie
  • 2 takjes verse tijm
  • 50 ml Marsala
  • 100 ml bospaddenstoelenbouillon
  • 100 ml room
  • peper en zout

Instructies
 

  • Snijd de uiteinden van de morieljes af en borstel het vuil eraf. Snipper het sjalotje.
  • Schil de asperges en breek de harde onderkanten eraf.
  • Verhit een eetlepel olijfolie in een middelgrote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de sjalotjes toe en fruit ze een minuut tot ze glazig zijn.
  • Voeg de morieljes toe en bak ze met de sjalotjes. Breng op smaak met zout en peper. Zet na twee minuten het vuur middelhoog en voeg de Marsala toe. Laat dit tot de helft inkoken.
  • Voeg de bouillon toe en laat beide nogmaals voor de helft inkoken. Strooi de tijm erover. Voeg de room toe en laat. Proef en breng op smaak.
  • Blancheer de asperges tot ze zacht en knapperig zijn in kokend gezouten water gedurende 3 minuten, tot ze heldergroen zijn.
  • Giet het water af en serveer ze met morieljes in Marsala-roomsaus die er rijkelijk overheen is geschept.