Ga terug
+ servings
Appeltaart appelbollen. Een alternatief voor de oliebol of appelflap, zijndeze zalige appeltaart appelbollen. Probeer ze eens!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Zoete lekkernijen
Keuken Nederlands
Porties 16 personen

Ingrediënten
  

  • 3-4 appels
  • 40 gr walnoten
  • 40 gr rozijnen
  • 110 gr zelfrijzend bakmeel
  • 3 el rietsuiker
  • 1 tl speculaaskruiden
  • 1 ei
  • poedersuiker
  • 1 ltr olie

Saus

  • 200 gr verse roomkaas
  • 3-4 el honing
  • ½ tl speculaaskruiden

Instructies
 

  • Saus: Maak eerst de saus door de roomkaas met de honing en speculaaskruiden te mengen met een garde (niet met een mixer). Doe het in een kommetje.
  • Verhit de olie in een wok of pan tot 175°C.
  • Leg een bord voorzien van keukenpapier klaar.
  • Spoel de appels schoon en maak ze droog. Snijd ze dan met schil met een mandoline in dunne lucifers of rasp ze. Doe dit in een grote kom.
  • Hak de walnoten en rozijnen grof en doe dit bij de appel in de kom en meng dit met elkaar. Voeg nu de bloem, rietsuiker en speculaaskruiden toe en meng dit door het appelmengsel.
  • Kluts het ei en meng dit als laatste door het mengsel in de kom. Lijkt het te nat, voeg dan nog wat bloem toe.
  • Schep met een kleine ijsschep wat beslag uit de kom en laat dit voorzichtig in de hete olie zakken. Bak ongeveer 5-6 appelbollen goudbruin in ongeveer 4-5 minuten in de hete olie.
  • Draai ze wel af en toe om en schep ze dan uit de olie en laat ze uitlekken op het bord met keukenpapier. Herhaal dit tot het beslag op is.
  • Leg ze dan op een bord, bestrooi ze met poedersuiker en serveer ze met de saus.