Probeer zelfgemaakte Ajam Pedis, een heerlijke Indonesische klassieker. Pittig, smaakvol en eenvoudig te maken met verse boemboe.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 30 minuten min
Totale tijd 45 minuten min
Gang Hoofdgerechten
Keuken Indonesisch
- 600 g kipdijfilet
- peper en zout
- arachideolie
- 1 ui
- 1-2 rode peper(s)
- 3 tenen knoflook
- 1 tomaat
- 2 limoenblaadjes
- 2 tl palmsuiker
- 1 el gemberpoeder
- 1 tl trassi (garnalenpasta)
- 1 tl sambal
- 2 el ketjap asin
Snijd de kip in stukjes en bestrooi met peper en zout. Bak de kipstukjes in een hete wok met arachideolie gaar in ongeveer 10 minuten. Schep de kip dan uit de pan.
Maak ondertussen de boemboe: snijd hiervoor de ui, rode peper(s), knoflook, tomaat en limoenblaadjes grof en maal het in een foodprocessor tot een pasta.
Voeg de palmsuiker, gemberpoeder, trassi en de sambal toe en mix dit mee.
Bak nu in dezelfde pan de boemboe in een paar minuten.
Voeg de kipstukjes en ketjap toe en laat ongeveer 20 minuten op laag vuur sudderen.
Voeg eventueel wat water toe als het droog kookt.
Proef nu of het pittig genoeg is voor je, zo niet doe er dan nog wat sambal bij.