Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 30 minuten min
Totale tijd 35 minuten min
Gang Bijgerechten
Keuken Nederlands
- 8 stengels bleekselderij
- 15 gr roomboter
- 120 ml bouillon
- zwarte peper
- 1 takje tijm
- 1 laurierblaadje
Spoel de stengels bleekselderij goed schoon. Schil de vezelige buitenste stengels met een dunschiller en snijd ze dan in 4 stukken.
Verhit de boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Eenmaal gesmolten, voeg je de bleekselderij toe en stoof je het ongeveer 5 minuten in de roomboter.
Voeg de bouillon, peper, tijm en laurier toe, dek de pan af en zet het vuur laag. Stoof tot de bleekselderij gaar maar niet te zacht is in ongeveer 15 minuten.
Haal de deksel van de pan en laat de selderij nog eens 5 minuten koken of tot het vocht helemaal ingekookt is.
Serveer het op een schaal en garneer met de achtergehouden blaadjes.