Ga terug
–+ servings
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Keuken Italiaans
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 2 grote venkelknollen
  • 40 gr roomboter
  • flinke scheut olijfolie
  • 1 tl venkelzaad
  • 1 scheut Pastis
  • peper en zout
  • 250 ml kippenbouillon
  • 1 el kappertjes
  • 1 el pijnboompitten

Instructies
 

  • Snijd de toppen en het bruine kontje van de venkel. Snijd de venkel dan doormidden en snijd de helften weer in parten. (De stelen kan je ook meestoven).
  • Smelt de boter samen met de olijfolie in een grote koekenpan. Zodra de boter niet meer bruist, leg je de venkel in de pan en bak je ze rondom mooi bruin.
  • Voeg venkelzaad, pastis, peper en zout toe aan de pan en meng dit met een pollepel.
  • Giet nu de bouillon erbij. Breng dit aan de kook en zet dan het vuur zacht en leg een deksel op de pan.
  • Kook totdat de venkel boterzacht is en het vocht is ingekookt (in ongeveer 20-25 minuten).
  • Garneer eventueel met venkelgroen, gezouten kappertjes en pijnboompitjes.