Voordelig een feestje geven? Deze 4 tips wil je weten!

Voordelig een feestje geven? Deze 4 tips wil je weten!

Een feestje geven is natuurlijk altijd een goed idee, het leven is te kort om het niet te vieren. Toch kan dit al vrij snel in de papieren gaan lopen. Gelukkig zijn er nog veel manieren die er voor gaan zorgen dat je nog gewoon regelmatig een feestje kan geven maar aan het einde van de maand ook wat geld over houdt. Welke dingen je echt wilt weten? Dat lees je in dit blog.

 

1. Daar moet op gedronken worden met rode wijn!

Een feestje zonder hapjes kan nog, maar een feestje zonder drankjes is geen optie. Kies voor frisdrank wel altijd voor de betere merken, veel mensen proeven daadwerkelijk het verschil en je wilt natuurlijk ook niet direct als de gierigaard te boek staan. Maar voor alcohol hoef je echt niet naar de slijterij, hier kun je tegenwoordig prima voor naar de supermarkt. Het aanbod aan goedkope rode wijn is enorm in de supermarkt en de kwaliteit heel goed. Oók in de budgetsupermarkten, zoals Aldi. Vertel het gewoon niet aan je gasten, maar schenk hun glazen royaal vol. Voor de prijzen die je in de supermarkt betaalt kun je die glazen wel tien keer vullen!

 

2. Kies de hapjes

Natuurlijk zijn hapjes met vers gerookte vis, kaviaar en andere dure ingrediënten behoorlijk aan de prijs. Kies daarom de hapjes die je serveert zorgvuldig. Je hoeft niet direct voor de prijsknaller te gaan qua borrelnootjes, maar je kan ook voor andere hapjes gaan die eigenlijk niets kosten maar er toch heerlijk én culinair uitzien. Wat dacht je aan handgemaakte wraps met roomkaas, rucola en rauwe ham? Voor een paar euro ben je klaar en je gasten zullen ervan smullen. Nog meer suggesties nodig? Afbakstokbrood met zelfgemaakte dips op basis van Griekse yoghurt, heerlijke opties en helemaal niet duur. Ook verse rauwkost doet het altijd goed, en een ouderwetse bittergarnituur -oftewel bruin fruit- slaan de meeste mensen ook niet af.

 

3. De locatie

De grootste kostenpost om een feestje te geven is vaak de prijs die je betaalt voor de locatie. Houd hier rekening mee en kies je plek goed. Als het geen mogelijkheid is om het thuis te vieren, kijk dan of je vrienden of familie hebt die hun huis/loods/garage beschikbaar willen stellen. Zijn die er niet, dan zijn er vaak ook nog algemene gelegenheden vanuit bijvoorbeeld de gemeente die je voor een symbolisch bedrag kunt huren. In Den Haag is er in de wijk Bezuidenhout bijvoorbeeld De Bezuidenhut waar je dit kan huren voor €30,- per dagdeel. Vaak kost het iets meer moeite om dit te huren, maar de kosten zijn niet te vergelijken met een andere locatie.

 

4. Versiering

Ten slotte is er nog de versiering. Ook dit hoeft niet veel te kosten, ga langs wat budgetwinkels voor lichtsnoeren en lampions en hang die speels in het rond. Zelf wat ballonnen opblazen en eventueel een slinger maken het af. Qua muziek ga je voor een feestelijke playlist van Spotify en je serveert het eten en drinken in buffetvorm.

 

Voordelig een feestje geven? Deze 4 tips wil je weten!

Op deze manier zullen de totale kosten zo meevallen dat je voor dat geld wel iedere maand een feestje kan geven!


Plaats een reactie

author
DoorHanneke de Jonge
Recente reacties

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden