De topping van deze twee kleuren brownie met verse vijgen is verse roomkaas. Hierdoor ontstaan twee kleuren in deze brownie. Je kunt in plaats van vijgen ook ander fruit van het seizoen gebruiken zoals pruimen, peren, etc. Dit is de lekkerste en meest smeuïge brownie die je ooit zult eten! Je krijgt het beste van […]
Bobotie is een gerecht uit de Zuid-Afrikaanse keuken dat bestaat uit gehakt en specerijen met een soort kurkuma custard laag. Dit makkelijke recept voor Zuid-Afrikaanse bobotie is een heerlijk, traditioneel gerecht. Het wordt zelfs vaak gezien als HET nationale gerecht van Zuid-Afrika! Het is een hartige, smaakvolle, aromatische ovenschotel met gehakt, wat zowel zoet als […]
Deze rode bietmuffins zijn mooi rood geworden. Je proeft de rode biet niet, maar de biet maakt de muffins wel lekker smeuïg. Deze bietenmuffins zijn een ware smaakopenbaring. Bieten, je houdt van hun aardse smaak of je verafschuwt ze. Ik kan je echter verzekeren dat het geheim schuilt in de manier waarop we deze groente […]
Wat doe je met de overgebleven mandarijntjes van Sint-Maarten? Je bakt deze heerlijke Tarte tatin van mandarijntjes ervan. Deze Tarte Tatin is een heerlijke variant op het klassieke Franse dessert. De zoete taart heeft gekarameliseerde mandarijntjes op een boterachtige deegbodem. De mandarijnen worden gebakken in een karamelsaus tot ze zacht en goudbruin zijn. Vervolgens bedekt […]
Ik ben niet zo van het bakken, maar een bananenbrood moest ik toch maar eens proberen. En toen ik een paar overrijpe bananen van mijn groenteboer kreeg, had ik geen excuus meer. Het is herfst en ik heb ook nog wat pompoenen liggen, dus laat ik die ook maar gebruiken. Cranberries, walnoten en natuurlijk de […]
Heb een recepten swap met Thérèse Gaughan van Kitchen Exile gedaan. Ik zag deze heerlijke Kokoscake met citroen en limoen (Lemon and lime coconut cake) voorbijkomen op haar Facebookpagina en dacht die ga ik maken. Ben namelijk helemaal gek van kokos. De Lemon and lime coconut cake is een heel makkelijk recept, je gooit alles […]
Hoe gezellig zal deze Kerstkrans salade van rode sla staan op jouw kerstdiner tafel. Als je deze rode sla niet kunt vinden, kan je natuurlijk ook gewoon groene (veld)sla gebruiken. Gebruik hiervoor grote borden, dan komt de kerstkrans het beste tot zijn recht. Voeg een feestelijk tintje toe aan jouw feestdinertafel met deze elegante kerstkranssalade! […]
Dit spectaculair nagerecht is helemaal niet moeilijk om te maken. Met deze Champagne cranberry Kerstkrans maak je het Kerstdiner helemaal af. Je kunt het een of twee dagen van tevoren al maken, laat hem dan gewoon in de tulbandvorm goed afgedekt in de koelkast staan. Het is een charmante retro dessert, maar doet het nog […]
Deze pesto gemaakt van boerenkool is weer eens iets anders dan de traditionele pesto gemaakt van basilicum. Probeer hem eens! Deze pesto is een saus wat ik al meerdere keren gebruikt had, daarom besloot ik om het recept maar eens te delen met jullie. Een heel bericht op zichzelf! En eerlijk gezegd, wat is er […]
Recente reacties