Zwitserse Geschnetzeltes met Spatzle. Dit gerecht ken je misschien wel van de wintersport. Heerlijke kalfsreepjes in een roomsaus met paddenstoelen.
Voorbereidingstijd 7 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 17 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Makkelijke maaltijd
- 300 gr kalfsschnitzel
- 1 el bloem
- 1 sjalotje
- 150 gr paddenstoelen
- 15 gr geklaarde boter
- 1 bouillonblokje
- 100 ml slagroom
- 1 tl citroenrasp
- peper en zout
- 1 el gehakte peterselie
Erbij
- 150 gr spätzle
- 1 el olijfolie
Snijd het vlees in dunne repen en bestuif het met de bloem.
Snijd het sjalotje in dunne ringen, borstel de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakjes.
Verhit een klont geklaarde boter in een bakpan en bak hierin de vleesreepjes op hoog vuur in een minuutje tot het vlees niet meer roze is. Schep het vlees uit de pan.
Doe een klontje boter in dezelfde pan en bak hierin de sjalot. Doe de paddenstoelen erbij en bak dit goudbruin. Verkruimel het runderbouillonblokje hierboven.
Doe de room, citroenrasp en peper naar smaak erbij en kook dit nog even in.
Als laatste doe je het vlees erbij en verwarm dit nog even in de saus.
Spätzle: kook de spätzle volgens aanwijzing op de verpakking en giet dan af. Bak de spätzle dan even op in een hete koekenpan met olijfolie.
Verdeel de spätzle over de borden en schep de Geschnetzeltes erop. Garneer met wat peterselie.