Ga terug
+ servings
Zwarte risotto met zeebaarsfilet. Heerlijke risotto welke gekleurd is met inktvisinkt, dit geeft een bijzondere risotto. Serveer het met zeebaarsfilet.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Hoofdgerechten, Pasta's, Vis
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

Risotto

  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie
  • 200 gr risottorijst
  • 32 gr inktvisinkt
  • 50 ml witte wijn
  • 600 ml warme visbouillon
  • 5 el geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 el boter
  • 50 ml room

Vis

  • 2 zeebaarsfilets
  • peper en zout
  • olijfolie

Erbij

  • 1 tak dille
  • ¼ citroen

Instructies
 

  • Snipper het sjalotje en rasp de knoflook.
  • Fruit de gesnipperde sjalot en de knoflook ongeveer 3 minuten in een flinke scheut olijfolie.
  • Doe de rijst erbij en bak dit even mee tot de korrels glazig zijn. Voeg de wijn toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg nu de inktvisinkt toe en roer dit er goed doorheen.
  • Lepel dan scheut voor scheut de bouillon erbij tot de rijst bijna gaar is. Dit duurt ongeveer 20 minuten.
  • Dep de zeebaars droog met keukenpapier en strooi er peper en zout op. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een antiaanbakpan en bak de zeebaarsfilets op de huidkant in de pan.
  • Bak ze op middelhoog vuur in 4-5 minuten knapperig bruin. Als het visvlees aan de bovenkant wit en nog een beetje glazig is, is de vis klaar.
  • Zet het vuur uit als de risotto beetgaar is. Meng de geraspte Parmezaanse kaas, boter en room erdoor en laat 5 minuten staan.
  • Verdeel de risotto over twee borden en leg een zeebaarsfilet met de huidkant naar boven erop. Serveer met een plakje citroen en een takje dille.