Ga terug
+ servings
Zwarte rijst met rode spitskool en pompoen. Zwarte rijst is een lekkere rijst met een stevige bite en heel veel smaak. Probeer het eens.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Vegetarisch
Keuken Indiaas, Midden Oosten
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 300 gr zwarte rijst
  • ½ pompoen
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • ½ rode spitskool
  • olijfolie
  • 2 el mangochutney*
  • 40 gr gedroogde cranberry's
  • peper en zout
  • 2 el pompoenpitten
  • 5 takken koriander

Instructies
 

  • Kook de zwarte rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Schil de pompoen en snijd deze in parten, snijd de rode ui in dunne ringen, hak de knoflook fijn en snijd de spitskool fijn.
  • Rooster de pompoen in de oven of nog sneller in de airfryer als je die hebt.
  • Bak in een wok de ui met de knoflook even aan, voeg dan de kool toe en bak dit ongeveer 5 minuten. Voeg dan de chutney toe en bak dit nog even mee.
  • Als laatste voeg je de rijst en cranberry's toe en meng alles voorzichtig.
  • Serveer met de pompoenpitten en korianderblaadjes.