Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 35 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Pasta's, Vegetarisch
Keuken Italiaans, Nederlands
- 400 gr asperges
- 1 sjalotje
- 1 teentje knoflook
- 30 gr Blue Band Heerlijk Romig
- 1 tl rode chilivlokken
- zout
- 25 ml droge witte wijn
- 50 ml crème fraîche of room
- 200 gr zwarte spaghetti
- 2 el olijfolie
- 1 el gehakte daslook of bieslook
- Parmezaanse kaas
Schil de asperges, breek de harde kontjes eraf en snijd ze dan in de lengte in dunne slierten met de dunschiller. Snipper het sjalotje.
Verhit in een zeer grote, diepe koekenpan de Bleu Band. Voeg sjalotje toe en bak op matig vuur, roerend, tot ze zacht zijn.
Voeg aspergeslierten, knoflook en rode peper toe, breng op smaak met zout en bak tot de asperges knapperig-mals zijn, ongeveer 2 minuten.
Voeg wijn toe en kook tot dit bijna verdampt is, 2 minuten.
Voeg dan de crème fraîche en laat ook weer iets inkoken (je wilt nog wel een ‘saus’ overhouden).
Kook ondertussen de pasta in een pan met gezouten kokend water tot hij al dente is en giet dan af.
Doe de pasta weer in de kookpan, voeg de olijfolie toe en de gehakte groene kruiden, houd warm.
Draai de spaghetti met een vork rond en leg dit op het bord. Doe hetzelfde met de aspergeslierten en leg dit op de zwarte pasta. Lepel het vocht uit de asperge-pan erover.
Leg de Parmezaanse kaas met een rasp op tafel, zodat iedereen zichzelf bedienen kan.