Zwarte pasta met sardientjes. Een heerlijke zwarte pasta met sardientjes, ansjovis en zongedroogde tomaatjes, de Middellandse Zee op je bord.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Pasta's, Vis
Keuken Italiaans
- 500 gr zwarte pasta
- olijfolie
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode chilipeper
- 8 ansjovisfilets
- 100 gr zwarte olijven zonder pit
- 2 el kappertjes
- 250 gr zongedroogde tomaatjes
- 2 blikjes sardientjes (op olie)
- 2 takken basilicum
Snijd de ui in dunne ringen, de knoflook in dunne plakjes en de chilipeper in dunne ringen.
Hak de ansjovisfilets fijn, halveer de zwarte olijven en spoel de kappertjes schoon.
Kook de pasta al dente in een grote pan gezouten water volgens de aanwijzing op de verpakking.
Verhit intussen de olijfolie in een grote bakpan en bak de ui, knoflook, chilipeper en ansjovis in 1-2 minuten.
Roer de olijven, kappertjes en tomaten erdoor en verwarm alles al roerend een paar minuten. Voeg als laatste de sardientjes toe.
Laat de pasta uitlekken en houd een kopje kookvocht achter. Meng deze door de ingrediënten in de bakpan. Gebruik het kookvocht om een ‘saus’ te maken.
Proef of de smaak goed is (zout is waarschijnlijk niet nodig omdat de ansjovis en olijven zout zijn).
Schep de pasta op warme borden en sprenkel er vlak voor het serveren desgewenst nog wat olijfolie over. Serveer met basilicum of rucola erover.