Ga terug
–+ servings
Zwarte knoflook ijs met whisky. Ben je gek op ijs en knoflook? Maak dan dit bijzondere ijs! Een beetje zoet, hartig en heerlijk.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 4 uur 25 minuten
Gang Nagerechten
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 7 tenen zwarte knoflook
  • 250 ml slagroom
  • 200 ml gecondenseerde melk
  • 1 scheut whisky
  • 4 kletskoppen
  • 4 teentjes zwarte knoflook
  • evt. zwart zeezout

Instructies
 

  • Doe de gepelde teentjes zwarte knoflook en de slagroom in een pannetje en zet deze op het vuur en breng tegen de kook. Laat dan 15 minuten op het laagste vuur trekken.
  • Laat dit mengsel dan afkoelen en zet het daarna in de koelkast.
  • Klop met de mixer de knoflookslagroom en gecondenseerde melk in een grote schaal stijf. Giet dan een (flinke) scheut whisky erbij en meng dit door de geslagen room.
  • Lepel het mengsel in de siliconen muffinvormpjes en dek het goed af met plastic huishoudfolie. Zet dit in de diepvries en laat ongeveer 4-6 uur opstijven.
  • Haal het ijs voor het serveren uit de vriezer en druk het voorzichtig uit de vormpjes.
  • Leg het ijs op de bordjes en garneer met een kletskop en een teentje zwarte knoflook.
  • Je kunt het ijs eventueel nog bestrooien met zwart zeezout.