Ga terug
+ servings
Zomerse salade met gegrilde kip en groenten. Het is zomer en de dagen zijn lang en lekker warm. Tijd voor een heerlijke maaltijdsalade zoals deze salade.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Salades
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 kipdijfilets
  • peper en zout
  • olijfolie
  • 2 gekookte maïskolven
  • 100 gr tomaatjes
  • 4 mini paprika’s
  • 75 gr magere spekreepjes
  • 1 zak gemengde sla
  • 1 bosje groene kruiden

Dressing

  • 2 el Griekse yoghurt
  • 2 el mayonaise
  • 3 el verkruimelde blauwe kaas
  • peper en zout

Instructies
 

  • Bestrooi de kipdijfilets met peper en zout en bak ze gaar in een bakpan met olijfolie. Laat iets afkoelen en snijd dan in dunne plakjes.
  • Rooster de maïskolven op de barbecue of grillpan. Laat iets afkoelen en zet de maïskolven dan rechtop op een snijplank en snijd de maïs eraf van boven naar beneden.
  • Grill de tomaatjes en mini paprika’s in een grillpan met een beetje olijfolie. Bak de spekjes krokant in een antiaanbakpan, laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Maak ondertussen de dressing door de ingrediënten hiervoor te mengen in een kommetje. Als de dressing te dik is, meng er dan wat water door.
  • Leg de sla in een grote kom of schaal. Verdeel hierop de kipreepjes en de rest van de ingrediënten.
  • Lepel vlak voor het serveren de dressing erover of serveer dit apart erbij.