Ga terug
+ servings
Zoete dukkah met pistachenoten. Naast de hartige dukkah kan je natuurlijk ook een heerlijke zoete kruiden/notenmix maken.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 8 personen

Ingrediënten
  

  • 70 gr pistache noten
  • 35 gr blanke hazelnoten
  • 2 kaneelstokjes
  • 7 kardamom peulen
  • 50 gr sesam zaadjes
  • 1 el maanzaadjes
  • 1 el anijszaad
  • 2 el honing

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180˚C en bekleed een ovenplaat met bakpapier.
  • Verdeel alle ingrediënten op de ovenplaat en lepel de honing erover.
  • Rooster dit 10 minuten in de hete oven.
  • Haal dan uit de oven en laat afkoelen.
  • Verwijder dan de zaadjes uit de kardamom peulen.
  • Breek de kaneelsteekjes doormidden en doe die als eerste de k in de keukenmachine en hak dit fijn.
  • Doe dan de rest in de keukenmachine en hak dit al pulserend grof.
  • Bewaar de zoete dukkah in een afgesloten pot.