Zoete dukkah met pistachenoten. Naast de hartige dukkah kan je natuurlijk ook een heerlijke zoete kruiden/notenmix maken.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
- 70 gr pistache noten
- 35 gr blanke hazelnoten
- 2 kaneelstokjes
- 7 kardamom peulen
- 50 gr sesam zaadjes
- 1 el maanzaadjes
- 1 el anijszaad
- 2 el honing
Verwarm de oven voor op 180˚C en bekleed een ovenplaat met bakpapier.
Verdeel alle ingrediënten op de ovenplaat en lepel de honing erover.
Rooster dit 10 minuten in de hete oven.
Haal dan uit de oven en laat afkoelen.
Verwijder dan de zaadjes uit de kardamom peulen.
Breek de kaneelsteekjes doormidden en doe die als eerste de k in de keukenmachine en hak dit fijn.
Doe dan de rest in de keukenmachine en hak dit al pulserend grof.
Bewaar de zoete dukkah in een afgesloten pot.