Zoete aardappelsalade met rucola en avocado. Een lekkere herfst/wintersalade met geroosterde zoete aardappelblokjes, avocado en rode biet.
Voorbereidingstijd 20 minuten min
Bereidingstijd 25 minuten min
Totale tijd 45 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Salades, Vegetarisch
Keuken Midden Oosten
- 1 grote zoete aardappel
- 4 el olijfolie
- peper en zout
- 1 tl gerookte paprikapoeder
- 100 gr rucola
- 1 bosje peterselie
- 1 avocado
- 1 grote rode biet
- 75 gr feta
- 2 el pompoenpitten
- 4 el tahini
- 3 el water
- 2 el citroensap
- 2 el olijfolie
- 1 el maple syrup
- 1 tl zwarte sesamzaadjes
Verwarm de oven voor op 200˚C.
Schil de zoete aardappel en snijd deze in blokjes van 2 centimeter. Doe ze in een bakblik en giet er wat olijfolie over en bestrooi met peper, zout en gerookte paprikapoeder.
Zet het bakblik in de hete oven en rooster ze in ongeveer 20-25 minuten tot ze zacht zijn. Haal ze dan uit de oven en laat ze iets afkoelen.
Maak de dressing door alle ingrediënten hiervoor te mengen in een kommetje. Als het te dik blijft, meng er dan nog wat water door. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de rucola over de borden of leg het op een mooie grote schaal. Haal de peterselieblaadjes van de takken en verdeel dit over de sla.
Verwijder de schil en pit van de avocado en snijd deze in dunne plakken of blokjes. Snijd de rode biet in kleine blokjes en verdeel de avocado en biet over de sla.
Verkruimel de feta erover en bestrooi met de pompoenpitten.