Zoete aardappelpuree. Deze Zoete aardappelpuree is een heerlijk bijgerecht voor bijvoorbeeld de feestdagen. Puree zoals ze hem in Amerika eten.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 1 uur uur 10 minuten min
Totale tijd 1 uur uur 15 minuten min
Gang Bijgerechten, Kerst
Keuken Amerikaans
- 1 kg zoete aardappelen
- 50 gr bruine suiker
- 4 el roomboter
- 1/2 sinaasappel, rasp en sap ervan
- 1 tl kaneelpoeder
- 1 tl vijfkruidenpoeder
- peper en zout naar smaak toevoegen
Zet de oven aan op 180˚C.
Prik rondom in de schil van de aardappelen en pak ze per stuk in aluminium folie.
Bekleed je ovenplaat met aluminiumfolie, leg de aardappelen hierop en bak ze in de oven tot ze gaar en zacht zijn (ongeveer 50-60 minuten).
Haal ze uit de oven, pak ze uit en laat iets afkoelen.
Snijd de aardappelen doormidden en lepel het ze uit de schil. Doe het vruchtvlees in een pan.
Voeg de boter, suiker, sinaasappelsap en -raps, en kruiden toe. Gebruik een stamper om alles te mengen en er een puree van te maken.
Proef en voeg eventueel nog wat kruiden en peper en zout toe.