Ga terug
+ personen
Zoete aardappelpuree. Deze Zoete aardappelpuree is een heerlijk bijgerecht voor bijvoorbeeld de feestdagen. Puree zoals ze hem in Amerika eten.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 1 uur 10 minuten
Totale tijd 1 uur 15 minuten
Gang Bijgerechten, Kerst
Keuken Amerikaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 kg zoete aardappelen
  • 50 gr bruine suiker
  • 4 el roomboter
  • 1/2 sinaasappel, rasp en sap ervan
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1 tl vijfkruidenpoeder
  • peper en zout naar smaak toevoegen

Instructies
 

  • Zet de oven aan op 180˚C.
  • Prik rondom in de schil van de aardappelen en pak ze per stuk in aluminium folie.
  • Bekleed je ovenplaat met aluminiumfolie, leg de aardappelen hierop en bak ze in de oven tot ze gaar en zacht zijn (ongeveer 50-60 minuten).
  • Haal ze uit de oven, pak ze uit en laat iets afkoelen.
  • Snijd de aardappelen doormidden en lepel het ze uit de schil. Doe het vruchtvlees in een pan.
  • Voeg de boter, suiker, sinaasappelsap en -raps, en kruiden toe. Gebruik een stamper om alles te mengen en er een puree van te maken.
  • Proef en voeg eventueel nog wat kruiden en peper en zout toe.