Ga terug
+ servings
Zoete aardappelplakken uit de oven. Van alle heerlijke manieren waarop zoete aardappelen kunnen worden bereid, zijn deze wel mjin favoriet.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 55 minuten
Gang Bijgerechten, Kerst
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 kg zoete aardappelen
  • 3 el gesmolten boter
  • 3 el olijfolie
  • peper en zout
  • 3 teentjes knoflook
  • 200 ml groentebouillon

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 225°C.
  • Schil de zoete aardappelen en snijd ze in plakken van ongeveer 1 cm dik.
  • Snijd de teentjes knoflook in dunne plakjes.
  • Leg de aardappelplakken op een bakblik met ruimte tussen de plakken. Besprenkel de aardappelen met de boter en de olijfolie. Strooi het zout en de peper erover.
  • Draai de zoete aardappelen met je handen om en laat ze in de olie glijden, zodat ze volledig bedekt zijn.
  • Rooster de zoete aardappelen gedurende 15 minuten, of totdat de onderkant van de plakjes mooi diepbruin is gekarameliseerd.
  • Draai de zoete aardappelschijfjes voorzichtig om en plaats de pan nog eens 15 minuten in de oven.
  • Draai ze nog een keer om en giet de bouillon erbij en doe de knoflook en tijm erbij.
  • Zet het bakblik nog eens 15 minuten in de oven tot de aardappelen helemaal gaar zijn en de bouillon gereduceerd is.
  • Gebruik een spatel om de zoete aardappelplakken op een serveerbord leggen en giet de saus uit de pan erover.