Ga terug
+ personen
Zoete aardappel pastinaak bietenstamppot met dukkah pesto. Maak eens een stamppotje met zoete aardappelen, pastinaak en bietjes.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang Hoofdgerechten, Vegetarisch
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 750 gr zoete aardappels
  • 2 pastinaken
  • 1 klontje boter
  • 4 rode gekookte bieten
  • 2 el granaatappelmelasse
  • olijfolie
  • peper en zout

Pesto

  • 3 el dukkah*
  • 1 takje tijm, blaadjes ervan
  • ½ teentje knoflook, geraspt
  • ½ citroen, rasp ervan
  • 3 el notenolie
  • 2 lente-uitjes
  • 60 gr fetakaas

Instructies
 

  • Schil de zoete aardappel en de pastinaak en snijd deze in stukken. Breng een pan water aan de kook en flink wat zout en voeg de pastinaak en zoete aardappel toe.
  • Kook dit ongeveer 20 minuten gaar.
  • Snijd de bieten in kleine blokjes en bak ze in een klontje boter, voeg dan de granaatappelmelasse toe en bak nog even.
  • Maak ondertussen de dukkah pesto; meng de dukkah met de tijm, knoflook en citroenrasp en voeg daar de notenolie toe. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de lente-uitjes in dunne ringen en de feta in kleine blokjes.
  • Als de aardappel en de pastinaak al gaar zijn, giet je ze af en doe ze terug in de pan. Stamp tot grof met een scheutje olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
  • Schep de bietblokjes erdoor en meng dit voorzichtig.
  • Serveer op een bord met de lente-uitjes en feta erover. Lepel dan een beetje pesto er over.