Ga terug
+ servings
Zijdezacht chocolade dessert. Met slechts twee ingrediënten maak je dit heerlijk zijdezacht chocolade dessert. Maak het snel want het is zo lekker.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 2 uur 10 minuten
Gang Kerst, Nagerechten
Keuken Frans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 150 gr pure chocolade
  • 300 ml slagroom

Instructies
 

  • Hak de chocolade in kleine stukjes.
  • Verwarm de slagroom in een pannetje tot net tegen de kook aan.
  • Haal het pannetje dan van het vuur en smelt hierin de chocoladestukjes.
  • Laat dit afkoelen en zet dan afgedekt in de koelkast.
  • Als het mengsel goed koud is, klop het dan op (niet te stijf) met een handmixer.
  • Doe het in een spuitzak en spuit het in vier kleine glaasjes.
  • Zet eventueel weer afgedekt in de koelkast totdat je het gaat serveren.
  • Haal eventueel 10 minuten ervoor uit de koelkast, zodat het wat zachter wordt.