Zijdezacht chocolade dessert. Met slechts twee ingrediënten maak je dit heerlijk zijdezacht chocolade dessert. Maak het snel want het is zo lekker.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 2 uur uur 10 minuten min
Gang Kerst, Nagerechten
Keuken Frans
- 150 gr pure chocolade
- 300 ml slagroom
Hak de chocolade in kleine stukjes.
Verwarm de slagroom in een pannetje tot net tegen de kook aan.
Haal het pannetje dan van het vuur en smelt hierin de chocoladestukjes.
Laat dit afkoelen en zet dan afgedekt in de koelkast.
Als het mengsel goed koud is, klop het dan op (niet te stijf) met een handmixer.
Doe het in een spuitzak en spuit het in vier kleine glaasjes.
Zet eventueel weer afgedekt in de koelkast totdat je het gaat serveren.
Haal eventueel 10 minuten ervoor uit de koelkast, zodat het wat zachter wordt.