Ga terug
–+ servings
Zelfgemaakte mosterd barbecuesaus. Ben je gek op mosterd? Maak dan eens zelf een heerlijke mosterd barbecuesaus, net even wat anders dan de gewone sauzen.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Barbecue, Sauzen/Dips
Keuken Amerikaans
Porties 12 personen

Ingrediënten
  

  • 1 sjalotje
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 2 tl gerookte paprikapoeder
  • peper en zout
  • 150 gr mosterd
  • 2 el ketchup
  • 4 el honing
  • 50 ml appelciderazijn
  • 75 ml water

Instructies
 

  • Snipper het sjalotje en hak de knoflook fijn. Fruit het sjalotje aan in de olijfolie. Voeg de knoflook, paprikapoeder, peper en zout toe en bak dit nog een minuutje mee op laag vuur.
  • Doe de mosterd, ketchup, honing, appelciderazijn en water toe en breng de pan aan de kook. Zet het vuur dan lager en laat ongeveer 30 minuten sudderen.
  • Proef of de saus naar jouw smaak is en voeg eventueel nog peper en zout toe indien jij dan nodig vindt. Laat de saus afkoelen en doe het in pot en sluit deze goed af.
  • Laat de saus een nacht in de koelkast staan, hierdoor trekken de smaken er nog beter in.