Ga terug
+ servings
Zelfgemaakte kippenlever pate. Zelf pate maken is helemaal niet zo moeilijk. Deze kippenlever pate is waanzinnig lekker, probeer het eens!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hapjes, Kerst, Tapas/Hapjes/Snacks, Voorgerechten
Keuken Frans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 150 gr roomboter
  • 1 grote ui
  • 2 knoflookteentjes
  • 400 gr kippenlevers
  • 2 laurierblaadjes
  • 40 ml rode port
  • peper en zout
  • 1 klont geklaarde boter

Erbij

  • toast
  • chutney*

Instructies
 

  • Smelt de roomboter in een grote pan en bak hierin de ui, knoflook en laurierblaadjes in ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur
  • Maak ondertussen de kippenlevertjes schoon, snijd ze doormidden en verwijder de vliesjes en zeentjes. Dep ze dan goed droog.
  • Doe de kippenlevers bij de ui in de pan en bak ongeveer 4-5 minuten tot ze net gaar zijn.
  • Giet dan de rode port erbij en laat dit nog een minuutje mee pruttelen.
  • Voeg peper en zout toe en zet het vuur uit. Laat het mengsel helemaal afkoelen.
  • Haal nu de laurierblaadjes eruit en schep het mengsel in een keukenmachine. Pureer het tot een gladde massa (dit duurt wel een paar minuutjes). Proef of het voldoende op smaak is.
  • Schep de paté dan in kommetjes. Smelt een klont geklaarde boter en giet dit over de kommetjes. Druk nog een laurierblaadje hierin. Zet het afgedekt in de koelkast.