Ga terug
+ servings
Zelfgemaakte kibbeling. Zelfgemaakte kibbeling, oftewel tempura van vis is misschien nog wel lekkerder dan de kibbeling van de visboer.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerechten, Vis
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gr witvis b.v. kabeljauw
  • ± 750 ml zonnebloemolie

Beslag

  • 200 gr (zelfrijzend) bakmeel
  • ± 330 ml ijskoud koolzuurhoudend water (of bier)
  • peper en zout

Saus

  • 4 el Griekse yoghurt
  • 1 el mosterd
  • 1 el fijngehakte peterselie
  • 1 el fijngehakte bieslook
  • 2 kleine augurken fijngesneden
  • 1 tl kappertjes

Instructies
 

  • Verwarm de olie in een diepe pan of verwarm de frituurpan voor op 180°C.
  • Meng alle ingrediënten voor de saus met elkaar.
  • Beslag: Meng de bloem met een deel van het koolzuurhoudend water in een kom. Het moet de dikte hebben van een dun pannenkoekenbeslag. Voeg wat peper en zout toe.
  • Dep de vis goed droog. Snijd de vis in stukjes van ongeveer 2-3 centimeter.
  • Haal de stukjes vis door het beslag en bak ze in de hete olie in ongeveer 5 minuten gaar.
  • Schep de visstukjes eruit met een schuimspaan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Strooi er wat zeezout overheen. Serveer de kibbeling met de saus en een salade.