Zelfgemaakte kibbeling. Zelfgemaakte kibbeling, oftewel tempura van vis is misschien nog wel lekkerder dan de kibbeling van de visboer.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Vis
Keuken Nederlands
- 500 gr witvis b.v. kabeljauw
- ± 750 ml zonnebloemolie
Beslag
- 200 gr (zelfrijzend) bakmeel
- ± 330 ml ijskoud koolzuurhoudend water (of bier)
- peper en zout
Saus
- 4 el Griekse yoghurt
- 1 el mosterd
- 1 el fijngehakte peterselie
- 1 el fijngehakte bieslook
- 2 kleine augurken fijngesneden
- 1 tl kappertjes
Verwarm de olie in een diepe pan of verwarm de frituurpan voor op 180°C.
Meng alle ingrediënten voor de saus met elkaar.
Beslag: Meng de bloem met een deel van het koolzuurhoudend water in een kom. Het moet de dikte hebben van een dun pannenkoekenbeslag. Voeg wat peper en zout toe.
Dep de vis goed droog. Snijd de vis in stukjes van ongeveer 2-3 centimeter.
Haal de stukjes vis door het beslag en bak ze in de hete olie in ongeveer 5 minuten gaar.
Schep de visstukjes eruit met een schuimspaan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Strooi er wat zeezout overheen. Serveer de kibbeling met de saus en een salade.