Zelfgemaakte granola met chai kruidenmix. Oh wat gaat jouw keuken lekker ruiken als je deze granola aan het bereiden bent in de oven.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang Ontbijt, Tussendoortje
Keuken Indiaas
- 75 gr kokosolie
- 75 gr maple syrup
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 el chai kruidenmix*
- snufje zout
- 200 gr havervlokken
- 100 gr noten, grof gehakt
- 75 gr zonnebloem- en pompoenpitten
- 70 gr rozijnen
- 35 gr kokosvlokken
Verwarm de oven voor op 160˚C.
Leg een vel bakpapier of siliconenmatje op de ovenplaat.
Verwarm de kokosolie, agavesiroop, vanillesuiker, chai kruiden en zout in een pannetje en meng dit goed door elkaar.
Doe de havervlokken, noten en pitten in een kom en meng dit goed door elkaar. Meng nu de warme olie erdoor.
Verspreid dit mengsel op de ovenplaat en schuif het in de oven.
Bak de granola 15 minuten in de oven.
Haal het na 15 minuten uit de oven en strooi de rozijnen en kokossnippers erover.
Zet de plaat weer in de oven en bak nog ongeveer 5 minuten tot het goudbruin is.
Haal de plaat uit de oven en laat de granola afkoelen voordat je het in een voorraadpot doet.
Goed afgesloten in de pot blijft de granola weken goed houdbaar.