Ga terug
+ servings
Zelf runderbouillon maken. Zelf bouillon maken is helemaa niet moeilijk. Je moet er alleen de tijd voor nemen om een geurige bouillon te maken.
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 5 uur
Totale tijd 5 uur 30 minuten
Gang Soepen
Keuken Nederlands
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 750 gr runderschenkels
  • 1 winterpeen
  • 2 uien
  • 1 knoflookbol
  • 3 selderijstengels
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 tomaten
  • peperkorrel
  • grof zeezout

Instructies
 

  • Verhit de oven voor op 225˚C. Leg een vel bakpapier of aluminiumfolie op een ovenplaat.
  • Spoel de groenten schoon en snijd dit in stukken. Snijd de knoflookbol doormidden.
  • Verdeel de schenkels en groenten op de bakplaat en rooster dit 20 minuten. Haal de bakplaat dan uit de oven, draai de schenkels en groenten om en rooster nog 20 minuten.
  • Vul een grote soeppan met 3 liter koud water. Doe de schenkels en de groenten uit de oven in de pan. Voeg de laurierblaadjes, tomaten en peperkorrels en wat zout toe.
  • Leg een deksel op de pan en breng aan de kook. Zet het vuur dan op de laagste stand en laat de bouillon minimaal vier uur zachtjes trekken. Schep eventueel het schuim eraf met een schuimspaan.
  • Leg na vier uur trekken een kaasdoek in een vergiet op een pan. Giet hier voorzichtig de bouillon in af en laat goed uitlekken. Haal het vlees eruit, dit kan je nog gebruiken in een soep.
  • Laat de bouillon afkoelen en vries eventueel wat porties in.