Ga terug
+ servings
Zelf ravigottesaus maken. Zelf ravigottesaus maken is helemaal niet moeilijk en zoveel lekkerder dan de kant-en-klare potjes uit de supermarkten.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Sauzen/Dips
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 klein sjalotje
  • 4 (zoet)zure augurkjes
  • 1 bosje bieslook
  • 2 takken peterselie
  • 1 tak dragon
  • 4 el mayonaise*
  • 2 el crème fraîche
  • 1 el Dijonmosterd
  • 1 el kappertjes
  • peper en zout

Instructies
 

  • Snipper het sjalotje heel fijn en snijd de augurken in kleine blokjes.
  • Hak de bieslook, peterselie en dragon fijn.
  • Meng in een kom de mayonaise met de crème fraîche en Dijonmosterd. Doe er de verse gehakte kruiden en kappertjes bij en meng dit door de saus.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Zet de saus – goed afgedekt - tot gebruik in de koelkast, hierin blijft het wel een paar dagen goed.