Zelf instant noedels maken. Wil je een makkelijke en snelle maar toch heerlijke lunch maken, ga dan voor deze instant noedels uit een potje.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 5 minuten min
Totale tijd 10 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Makkelijke maaltijd, Vegetarisch
Keuken Aziatisch
- 40 gr ongekookte noedels
- ½ tl gochujang
- 1-2 el sojasaus
- 50 gr shiitake
- 1 lenteui
- 2 takken koriander
- ½ tl sesamzaadjes
Breek de noedels iets en stop ze in het potje.
Doe hierop de gochujang en sojasaus.
Borstel de paddenstoelen schoon, verwijder de steeltjes en snijd ze in dunne plakjes. Leg dit op de noedels.
Snijd de lenteui in dunne ringen en leg dat weer op de paddenstoelen.
Je kunt het potje nu afsluiten en in de koelkast bewaren totdat je het wilt gaan eten.
Schenk 300 ml kokend water in het potje, roer alles door elkaar en laat een minuutje staan tot de noedels zacht geworden zijn.
Hak wat korianderblaadjes fijn en doe dit in het potje en strooi als laatste wat sesamzaadjes erop.
Nu kan je genieten van jouw zelfgemaakte instant noedels.