Ga terug
+ servings
Zelf instant noedels maken. Wil je een makkelijke en snelle maar toch heerlijke lunch maken, ga dan voor deze instant noedels uit een potje.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Makkelijke maaltijd, Vegetarisch
Keuken Aziatisch
Porties 1 personen

Equipment

  • 500 ml weckpotje

Ingrediënten
  

  • 40 gr ongekookte noedels
  • ½ tl gochujang
  • 1-2 el sojasaus
  • 50 gr shiitake
  • 1 lenteui
  • 2 takken koriander
  • ½ tl sesamzaadjes

Instructies
 

  • Breek de noedels iets en stop ze in het potje.
  • Doe hierop de gochujang en sojasaus.
  • Borstel de paddenstoelen schoon, verwijder de steeltjes en snijd ze in dunne plakjes. Leg dit op de noedels.
  • Snijd de lenteui in dunne ringen en leg dat weer op de paddenstoelen.
  • Je kunt het potje nu afsluiten en in de koelkast bewaren totdat je het wilt gaan eten.
  • Schenk 300 ml kokend water in het potje, roer alles door elkaar en laat een minuutje staan tot de noedels zacht geworden zijn.
  • Hak wat korianderblaadjes fijn en doe dit in het potje en strooi als laatste wat sesamzaadjes erop.
  • Nu kan je genieten van jouw zelfgemaakte instant noedels.