Ga terug
–+ personen
Zelf de lekkerste Wiener schnitzel maken. Ik houd niet van kant-en-klare schnitzels, maar deze zelfgemaakte vind ik hartstikke lekker.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerechten
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 ongepaneerde varkensschnitzels
  • 100 gr bloem
  • 2 eieren (M)
  • 200 gr paneermeel
  • 100 ml olie
  • 25 gr roomboter
  • 1 citroen

Instructies
 

  • Sla de schnitzels plat tussen twee velletjes plasticfolie.
  • Strooi bloem op een bord. Kluts de eieren met een vork op een bord en strooi paneermeel op het derde bord. Voeg peper en zout en eventueel kruiden* door het paneermeel.
  • Haal de schnitzels door de bloem en dan door het ei. Druk ze vervolgens aan beide kanten in de paneermeel en leg ze op een schaal.
  • Verwarm in een grote koekenpan (of twee) de olie en de boter. Leg de schnitzels in de pan(nen) en bak ze aan beide kanten goudbruin (ongeveer 3-4 minuut per kant).
  • Serveer de schnitzel op de borden met een plakje citroen en met gebakken krieltjes en groene boontjes.