Zelf de lekkerste Wiener schnitzel maken. Ik houd niet van kant-en-klare schnitzels, maar deze zelfgemaakte vind ik hartstikke lekker.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Hoofdgerechten
Keuken Nederlands
- 4 ongepaneerde varkensschnitzels
- 100 gr bloem
- 2 eieren (M)
- 200 gr paneermeel
- 100 ml olie
- 25 gr roomboter
- 1 citroen
Sla de schnitzels plat tussen twee velletjes plasticfolie.
Strooi bloem op een bord. Kluts de eieren met een vork op een bord en strooi paneermeel op het derde bord. Voeg peper en zout en eventueel kruiden* door het paneermeel.
Haal de schnitzels door de bloem en dan door het ei. Druk ze vervolgens aan beide kanten in de paneermeel en leg ze op een schaal.
Verwarm in een grote koekenpan (of twee) de olie en de boter. Leg de schnitzels in de pan(nen) en bak ze aan beide kanten goudbruin (ongeveer 3-4 minuut per kant).
Serveer de schnitzel op de borden met een plakje citroen en met gebakken krieltjes en groene boontjes.