Ga terug
+ servings
Zalmtartaar met zwarte knoflook. Probeer dit eenvoudige en toch indrukwekkende recept voor zalmtartaar en het zal snel een favoriet worden!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Kerst, Vis, Voorgerechten
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gr verse zalm
  • 1 tl geraspte citroen
  • 3 el olijfolie
  • 1 el sherry-azijn
  • ¼ tl Tabasco
  • 2 el bieslook
  • 2 kleine komkommertjes
  • 2 dunne lente-ui
  • 1 el zwarte knoflook parels
  • peper en zout

Instructies
 

  • Leg de zalm 15 minuten in de vriezer voordat je het in kleine blokjes snijdt.
  • Snijd de bieslook fijn.
  • Meng in een kom geraspte citroen, olijfolie, sherry-azijn, Tabasco en bieslook.
  • Meng de zalm in deze vinaigrette en zet de kom afgedekt in de koelkast.
  • Schil de komkommertjes, snijd ze doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd de komkommertjes dan in kleine blokjes. Snijd de lente-uitjes in dunne ringen.
  • Meng de komkommer, lente-ui en zwarte knoflook parels voorzichtig door de zalmblokjes.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Leg een ringvorm op een bord en lepel de tartaar erin, druk het gelijkmatig aan, waarbij de bovenkant losjes platgedrukt wordt.
  • Lepel een klein beetje zwarte knoflook parels op de zalmtartaartjes en garneer eventueel met eetbare bloemetjes.
  • Serveer onmiddellijk met een groene salade, geroosterd brood of zelfgemaakte aardappelchips.