Ga terug
+ servings
Zalmtartaar met avocado. Een heerlijk voorgerecht gemaakt van verse zalm en gerookte zalm. Op smaak gebracht met mierikswortel.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Kerst, Salades, Vis, Voorgerechten
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 200 gr verse zalm
  • 200 g gerookte zalmblokjes
  • 1/2 citroen
  • 2 lente-uien
  • ½ tl mierikswortel
  • 100 gr crème fraîche

Erbij

  • 1 avocado
  • kiemgroente

Instructies
 

  • Snijd de verse rauwe zalm in kleine blokjes en doe ze samen met de gerookte zalmblokjes in een kom. Rasp een theelepel zest van de citroen en doe dit in de kom bij de zalm.
  • Snijd de lente-uien heel fijn en doe in de kom samen met de mierikswortel en crème fraîche.
  • Proef of je het zo lekker vind, misschien wat meer citroenrasp of mierikswortel erbij?
  • Verwijder de schil en pit van de avocado en snijd deze in kleine blokjes. Meng dit voorzichtig als laatste door de zalm. Breng op smaak met peper en zout.
  • Zet de steekringen op de borden en verdeel hierin het zalmmengsel. Druk het een beetje aan en haal de ring eraf.
  • Snijd de andere avocado in parten en leg een partje op elk zalmtartaartje. Serveer met een wat kiemgroente eromheen en een partje citroen.