Zalmburgers met avocadomayonaise. Zelf visburgers maken is helemaal niet moeilijk. Je snijd de vis in kleine stukjes en vormt er een burger van.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 5 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Vis
Keuken Amerikaans
- 4 broodjes
- 400 gr zalmfilet
- ¼ rode peper, zaadlijsten verwijderd
- 1 kleine ui, in kwarten gesneden
- 1 teen knoflook
- ¼ ingelegde citroen, vruchtvlees verwijderd
- 2 lente-uitjes, in dunne ringen gesneden
- gemengde sla
- 2 avocado's
- 2 el mayonaise (goede kwaliteit)
- 1 teen knoflook, fijn geperst
- 2 el peterselie, fijngesneden
- peper en zout
- ½ citroen
- olijfolie
Leg de zalmfilets even een half uurtje in de vriezer. Snijd de zalm dan in kleine stukjes.
Hak in de keukenmachine de rode ui, ui, knoflook en citroen fijn. Voeg de zalm toe en hak dit in grove stukken (gebruik de pulseerknop hiervoor).
Maak hiervan 4 burgers en zet ze nog een uurtje afgedekt in de koelkast.
Maak ondertussen de avocadomayo: schil de avocado's, verwijder de pit en prak het vruchtvlees met een vork.
Meng dit samen met de knoflook en peterselie door de mayonaise en breng op smaak met peper en zout.
Gril de broodjes in de oven.
Zet een antiaanbakpan met 1 eetlepel olijfolie op hoog vuur.
Als de pan heet is leg je de zalmburgers erin, bak ze 3-4 minuten goudbruin aan een kant, draai ze dan voorzichtig om en bak de andere kant in ongeveer 2 minuten.
Smeer de avocadomayo op het broodje, leg er een zalmburger op en verdeel de lente-uitjes hierover.
Serveer de burgers met wat groene sla aangemaakt met citroensap, olijfolie en peper en zout.