Ga terug
+ servings
Zalmburgers met avocadomayonaise. Zelf visburgers maken is helemaal niet moeilijk. Je snijd de vis in kleine stukjes en vormt er een burger van.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Vis
Keuken Amerikaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 broodjes
  • 400 gr zalmfilet
  • ¼ rode peper, zaadlijsten verwijderd
  • 1 kleine ui, in kwarten gesneden
  • 1 teen knoflook
  • ¼ ingelegde citroen, vruchtvlees verwijderd
  • 2 lente-uitjes, in dunne ringen gesneden
  • gemengde sla
  • 2 avocado's
  • 2 el mayonaise (goede kwaliteit)
  • 1 teen knoflook, fijn geperst
  • 2 el peterselie, fijngesneden
  • peper en zout
  • ½ citroen
  • olijfolie

Instructies
 

  • Leg de zalmfilets even een half uurtje in de vriezer. Snijd de zalm dan in kleine stukjes.
  • Hak in de keukenmachine de rode ui, ui, knoflook en citroen fijn. Voeg de zalm toe en hak dit in grove stukken (gebruik de pulseerknop hiervoor).
  • Maak hiervan 4 burgers en zet ze nog een uurtje afgedekt in de koelkast.
  • Maak ondertussen de avocadomayo: schil de avocado's, verwijder de pit en prak het vruchtvlees met een vork.
  • Meng dit samen met de knoflook en peterselie door de mayonaise en breng op smaak met peper en zout.
  • Gril de broodjes in de oven.
  • Zet een antiaanbakpan met 1 eetlepel olijfolie op hoog vuur.
  • Als de pan heet is leg je de zalmburgers erin, bak ze 3-4 minuten goudbruin aan een kant, draai ze dan voorzichtig om en bak de andere kant in ongeveer 2 minuten.
  • Smeer de avocadomayo op het broodje, leg er een zalmburger op en verdeel de lente-uitjes hierover.
  • Serveer de burgers met wat groene sla aangemaakt met citroensap, olijfolie en peper en zout.