Zalm op cedarhouten plank. Wist je dat je een hele zalm heel goed bereiden kunt op de barbecue? Daarvoor is zo'n cedarhouten plank ideaal.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 40 minuten min
Totale tijd 50 minuten min
Gang Barbecue, Hoofdgerechten, Vis
Keuken Scandinavisch
cedarhouten barbecueplan
kwastje
- 1 zalmzijde (1,3 kg)
- 2 el olijfolie
- 2-3 el Scandinavische viskruiden
Verhit de barbecue of oven alvast voor op 140˚C.
Dep de zalm droog met keukenpapier en leg de zalm met velkant naar onderen op de houten plank.
Besmeer de zalm met olijfolie en bestrooi het gelijkmatig met de viskruiden.
Leg dan de zalm met plank op de barbecue - of in de oven - en sluit de deksel van de barbecue.
Laat de zalm in ongeveer 30-45 minuten garen. De zalm moet net gaar zijn als je het van de barbecue of uit de oven komt.
Serveer de zalm met plank op tafel en laat iedereen zelf een stukje hiervan afsnijden.