Zalm met roergebakken komkommer. Er is iets nieuws op de markt, namelijk Aziatische wok komkommers en daar heb ik dit heerlijke gerecht van gemaakt.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Makkelijke maaltijd, Vis
Keuken Nederlands
- 2 zalmfilets
- olijfolie
- 1 wok komkommer
- 10 gr dragon
- 50 ml room
- peper en zout
Spoel de komkommer af en dep het droog. Snijd de komkommer doormidden en dan in schuine plakken. Haal de dragonblaadjes van de stengel en hak dit fijn.
Bestrooi de zalm met zout. Laat een bakpan met een eetlepel olijfolie (niet te) heet worden en leg de zalm met de huidzijde in de pan.
Bak hem op middelhoog vuur ongeveer 5-7 minuten op deze kant op middelhoog vuur.
Als de garing halverwege is, zet je het vuur uit en draai je de vis voorzichtig om en laat je de zalm aan deze kant nog kort garen.
Roerbak ondertussen in een andere pan de komkommer in een scheutje olijfolie. Doe de room en dragon er dan bij en laat iets inkoken. Breng op smaak met peper en zout.
Lepel de komkommer inclusief roomsaus op de borden en leg hier de zalm op. Garneer eventueel met een takje dragon.