Ga terug
+ servings
Zalm met een daslookkorst. Een mooie roze zalm met een knalgroene topping, prachtig toch? Serveer dit tijdens een speciaal etentje thuis.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Hoofdgerechten, Vis
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 zalmzijde (600 gr)
  • 1 citroen
  • 40 gr daslook
  • 50 gr zachte boter
  • 100 gr macadamia’s, geroosterd en fijngehakt
  • 1 el citroenrasp
  • peper en zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Bekleed een grote bakplaat met bakpapier.
  • Doe de daslook, boter, macadamia’s, citroenrasp en een beetje peper en zout in de keukenmachine. Mix het met de pulseerknop tot een niet te fijn mengsel.
  • Leg de zalmfilet met de velkant naar beneden op de bakplaat en bestrijk het met het daslook/notenmengsel.
  • Schuif de bakplaat bovenin de oven en bak de vis 15-20 minuten tot de vis net gaar is.
  • Check na 15 minuten of de vis al gaar is, zo niet gaar het dan nog iets langer in de oven.
  • Leg de vis op een schaal en serveer met citroenpartjes.