Ga terug
+ servings
Zalm in folie van de barbecue. Wil je eens een goed barbecuefeestje thuis geven, bereid dan deze heerlijke zalm in folie op de barbecue!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Hoofdgerechten, Vis
Keuken Aziatisch
Porties 6 personen

Equipment

  • barbecue
  • bakpapier
  • aluminiumfolie
  • kwastje

Ingrediënten
  

  • 1 zalmzijde (1,3 kg)
  • 1 el olijfolie
  • 4 el sojasaus
  • 1 el Sriracha
  • 3 el bruine basterdsuiker
  • 3 teentjes knoflook, geraspt
  • peper en zout
  • 1 limoen
  • 1 bosje bieslook

Instructies
 

  • Leg een paar grote vellen aluminiumfolie op elkaar en leg hierop (2 vellen) papierpapier.
  • Dep de zalm droog met keukenpapier en leg de zalm op het bakpapier.
  • Maak een schuitje van de folie om de zalm heen.
  • Verhit de barbecue of oven alvast voor op 180˚C.
  • Meng de olijfolie, sojasaus, Sriracha, bruine suiker, knoflook en wat peper en zout met elkaar. Smeer de bovenkant van de zalm hiermee in.
  • Leg dan het zalmpakket op de barbecue - of in de oven - en sluit de deksel van de barbecue.
  • Laat de zalm in ongeveer 30 minuten garen, lak wel steeds tussendoor de zalm af met de marinade. De zalm moet net gaar zijn als je het van de barbecue of uit de oven haalt.
  • Leg het zalmpakket voorzichtig op een grote schaal of plank. Snijd de bieslook fijn en de limoen in partjes en garneer de zalm hiermee.