Yorkshire pudding met pulled pork.Een heerlijk gerecht met zelfgemaakte pulled pork en een lekkere salade van komkommer, tomaten en feta erop.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 25 minuten min
Totale tijd 35 minuten min
Gang Hoofdgerechten
Keuken Amerikaans, Engels
- 2 eieren (L)
- 75 gr bloem
- 100 ml volle melk
- 1 el gehakte tijm
- 3 el zonnebloemolie
- 500 gr pulled pork*
- 50 ml barbecuesaus
Topping
- ½ komkommer
- 15 cherrytomaatjes
- 100 gr feta
- 2 lente-uien
- 4 takken koriander
Yorkshire pudding: Meng de eieren met de bloem in een kom en voeg beetje bij beetje de melk erbij tot je een dik beslag hebt. Zet het afgedekt in de koelkast (het liefst de hele nacht).
Verwarm de pulled pork in de oven of in een pan zoals hierboven beschreven*.
Snijd de komkommer, cherrytomaatjes en feta in blokjes. Snijd de lente-uien in dunne ringen en hak de koriander fijn. Meng dit met elkaar in een kom.
--
Yorkshire pudding bakken: Verhit de oven voor op 220°C. Verhit de olie in een ovenvaste pan. Als de olie heet is, giet je het beslag in de pan.
Bak gedurende 30 seconden op het fornuis en zet het dan in de hete oven en bak gedurende 20-25 minuten, of tot de pudding gerezen, bruin en gaar is. Haal dan uit de oven.
Vul de Yorkshire pudding met de warme pulled pork. Top het af met de rauwkost en feta.
Zet de pan op tafel en snijd de Yorkshire pudding in vier punten.