Ga terug
Yoghurtsoep met komkommer. Geen zin in hete soep met deze warme dagen....maak dan eens een (ijs)koude Yoghurtsoep met komkommer.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Lunch, Soepen, Vegetarisch
Keuken Midden Oosten

Ingrediƫnten
  

  • 1 grote komkommer
  • 1 handje walnoten
  • 500 ml Griekse yoghurt
  • 1 snufje kaneel
  • 1/2 theel kardamompoeder
  • 1/2 theel rozenwater
  • zout en peper
  • 1 bosje munt
  • 2 takjes dille
  • 1 handje rozijnen, geweekt
  • 1 eet granaatappelpitten
  • 1 snufje sumac

Instructies
 

  • Schil de komkommer, snijd hem in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten.
  • Snijd de komkommer dan in stukken, doe ze in een zakje en leg dit in de vriezer. Laat minimaal 4 uur in de vriezer liggen.
  • Rooster de walnoten in een koekenpan zonder olie, haal ze er uit en hak ze grof.
  • Doe de bevroren komkommer in de blender samen met de yoghurt, kaneel, kardamom, rozenwater, flink wat zout en peper en 6 grote blaadjes munt. Blend dit.
  • Schenk de ijskoude soep in borden, verdeel hierop een paar kleine blaadjes munt, wat dille, de rozijnen en granaatappelpitten en strooi er wat sumac over.